GRILOVÁNÍ PO BULHARSKU – RECEPTY

GRILOVÁNÍ PO BULHARSKU – RECEPTY

Předkrm: Grilovaný balkánský sýr s ořechy a medem

Salát: Salát z pečených paprik

Hlavní chod: Kjufte

Na správné grilovačce teče víno proudem , proto jsme pro vás zařídili akční ceny na BiB vína.. Nedopijete-li, nic se nestane, antioxidační uzávěr víno udrží v plné kondici do dalšího večírku!

Grilovaný balkánský sýr

100 g balkánský sýr (ideálně ovčí, může být kravský) 

4 polévkové lžíce medu, 30 g mleté vlašské ořechy

Tipy: Čerstvější sýr (vážený) kupovaný v ČR opláchnout vodou- kvůli slanému nálevu- a nechat okapat! Lepší je klidně týden po expiraci (bude jemnější)

Postup: 

  • nakrájíme na plátky silné asi 5 cm
  • pokapeme medem a posypeme mletými ořechy
  • zabalené v alobalu grilujeme z obou stran
  • ihned podáváme teplé

Gurmánům doporučujeme tato vína:  Contour MerlotDogmaHeritage Dimyat

Salát z pečených paprik

10 červených paprik (kapie)

1 svazek petrželky, 6 stroužků česneku

8 polévkových lžic oleje (ideálně olivový)

2 polévkové lžíce ocet, sůl dle chuti

Postup:

  • omyté papriky (překrojené a očištěné) opečeme z obou stran na grilu
  • ještě teplé oloupeme
  • omytou petrželku nasekáme najemno, prolisujeme česnek se solí, přidáme ocet a sůl 
  • vše přidáme k paprikám, promícháme a ještě teplé podáváme

Gurmánům doporučujeme : Contour Pinot NoirZeyla Cabernet Sauvignon

Kjufte

1 kg mletého masa mix (60% vepřové, 40% hovězí)

20 g sůl, 5 g mletý černý pepř

5 g mletý římský kmín

200 ml perlivé vody 

30 g petrželky

1 střední cibule (50 g)

voda 1 dc, ocet 0,35 dc

Postup:

  • vmícháme do masa sůl, pepř a kmín
  • přiléváme postupně do směsi perlivou vodu a intenzivně promícháváme aspoň 30 minut (perlivá voda pomůže masu k nadýchanosti) 
  • necháme směs přikrytou odležet aspoň 15 hodin v lednici
  • nakrájenou cibuli a petrželku vmícháme do směsi hodinu před grilováním
  • navlhčíme si ruce a tvarujeme placky o velikost cca 13-15 cm a max tloušťky 3 cm
  • smícháme vodu s octem v poměru 3 ku 1 a potřeme placky z obou stran- zabrání přichycení na gril
  • grilujeme (na střední teplotu) bez poklopu z obou stran cca 15 minut, během grilování  doporučujeme 3x otočit obě strany

Comments

Buddy Stockton
Monday 29th May 2023
No need to gamble with your advertising dollars anymore, our guaranteed results speak for themselves! Take a look at our site here: https://bit.ly/45C9SWD

Add Comment

Výdejní místa

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti