RECEPT LUTENICA

RECEPT LUTENICA

Lutenica je velmi oblíbená, bulharská pikantní zeleninová pasta, používaná k masitým pokrmům, do gulášů či jen tak na pečivo.

2 kg rajčata
3 kg červené papriky
1 kg lilek
0,6 kg mrkev
0,5 kg cibule
0,2 kg česnek
0,08 l ocet
20 deka cukr
5 g sůl
4-12 ks feferonek- dle chuti, lze vynechat
červená mletá paprika- dle chuti
1 g římský kmín
0,35 l slunečnicový olej

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na větší kusy, a všechny ingredience vložte do do zapékací mísy, přikryjte alobalem, ve kterém párátkem propíchejte malé otvory. Pečte poté v troubě 3 hodiny při 250 °C. Poté vše umelte či rozmixujte dohladka a můžete plnit do sklenic. Pokud chcete uskladnit na delší dobu, zavařujte při 90 °C 15-20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Komentáře

Indigo Cervantes
Monday 01st April 2024
Indigo Cervantes
kemia ambres
Saturday 16th March 2024
kemia ambres
Noemi Skinner
Saturday 02nd March 2024
Noemi Skinner
Nova Conrad
Saturday 24th February 2024
Nova Conrad
Lillie Reeves
Saturday 10th February 2024
Lillie Reeves
Della Gilbert
Thursday 01st February 2024
Della Gilbert
Brodie West
Tuesday 30th January 2024
Brodie West
Leyla Lugo
Friday 05th January 2024
Leyla Lugo
Adelaide Quintana
Sunday 31st December 2023
Adelaide Quintana
Brian Rubio
Friday 29th December 2023
Brian Rubio
Theodore Harding
Saturday 23rd December 2023
Theodore Harding
Amani Olson
Monday 18th December 2023
Amani Olson
Zaylee Bowers
Monday 27th November 2023
Zaylee Bowers
HcODjUPbxrhaivXrAPAFAWOcsd
Sunday 19th November 2023
HcODjUPbxrhaivXrAPAFAWOcsd
SxSjeeIUYRUjTxWbexVQhOcEH
Saturday 11th November 2023
SxSjeeIUYRUjTxWbexVQhOcEH

Přidat komentář

Výdejní místa

Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti